Stadstocht Middelburg

In de Zeeuwse stad Middelburg starten jullie de stadstocht vanaf het C.S. Het oorspronkelijk station stamt uit 1872, maar door de jaren heen zijn veel belangrijke architectonische materialen en details verdwenen. Via de brug lopen jullie langs het water richting jachthaven. In de Gouden eeuw was dit de Dokhaven, het bruisend hart van de scheepsbouw. Hier werden 336 schepen gebouwd voor de VOC, de Verenigde Oostindische Companie.

Via een mooie route langs het water komen jullie uit op de Rouaanse Kaai. Hier woonden de notabelen van Middelburg. De Rouaanse kaai is vernoemd naar Rouen, hier werd vroeger handel mee gedreven. Via de Rouaanse Kaai komen jullie bij de Kuiperspoort. Op deze schilderachtige plek met oude pakhuizen, prachtig gerestaureerde huizen, trapgevels, en verborgen details waan je je  voor even in de Middeleeuwen.

Via mooi gerestaureerde straatjes komen jullie bij de Oostkerk uit. Deze prachtig versierde barokke koepelkerk uit 1667 is de eerste protestantse kerk in Middelburg. Via gezellige straatjes met mooie panden komen jullie op het Damplein. Hier op en rond de Dam in het riviertje de Arne, begon ooit de handel. Hier lag ook de eerste haven, later omgebouwd tot scheepsdok.

Via de Vismarkt, een schilderachtige pleintje met een vishal uit 1559, lopen jullie richting de Lange Jan, een van de hoogste torens van Nederland. Het abdij-complex is een van de mooiste plekken van Middelburg. Het ronde gebouw, met in het midden een schilderachtig plein, is gebouwd in de 12e eeuw. Toen kende Middelburg een groot religieus centrum. In de abdij is het Zeeuws Museum gevestigd.

Vanuit het complex komen jullie o.a. voorbij de Sint Joris Doelen, het Van de Perrehuis, de Engelse Kerk en eindigt bij het indrukwekkende stadhuis op het gezellige Marktplein. In 2009 werd het laatgotische Middelburgse stadhuis zelfs uitgeroepen tot het op een na mooiste gebouw van Nederland. Op dit gezellige plein kunnen jullie de tocht afsluiten met een lekker drankje en/of hapje.

Tijdsduur:

circa 2 uur (excl. vragen & opdrachten)

Startpunt:

Centraal Station

Eindpunt:

Markt

Aandachtspunten:

Uiteraard kunnen jullie de tocht onderbreken met een lekker drankje of hapje. Ook een bezoek aan een museum, kerk of andere bezienswaardigheid is uiteraard mogelijk.

In de handleiding staat nog veel meer informatie en tips wat er allemaal te doen is in Middelburg.

Prijs:

Een digitaal pakket kost slechts Euro 12,95 (incl. BTW) en kun je via het bestelformulier bestellen.

N.B. Deze pakketten zijn standaard. Voor een op-maat-gemaakt pakket voor groepen verwijzen wij u naar onze website: www.viefsevents.nl