Stadstocht Den Bosch

De stadstocht door het gezellige Den Bosch start op het stationsplein. Bij Banketbakkerij Jan de Groot kunnen jullie terecht voor een overheerlijke Bossche Bol. Tijdens de stadstocht komen jullie langs de mooiste plekjes van de historische binnenstad van Den Bosch. Zoals de prachtige Sint Jan in Brabantse gotiek. Jullie zien de overkluisde Binnendieze en het riviertje de Dommel. De Jeroen Bosch Tuin en gezellige winkelstraten zoals de Hinthamerstraat en Verwerstraat. De Korte Putstraat met zijn gezellige restaurants en bruine cafés is ideaal voor een gezellige tussenstop. Voor liefhebbers van kunst is het Noord-Brabants Museum een must. Het Noord-Brabants Museum richt zich op kunst en erfgoed van Noord-Brabant en de Zuidelijke Nederlanden. Het Design Museum toont hedendaagse beeldende kunst en design en bezit unieke collecties sieraden en keramiek. Het Museumkwartier bestaat uit een serie bijzondere gebouwen uit eind 18e tot begin 21e eeuw. Deze zijn rond de prachtige binnentuin aaneengeregen. Zo is een rondgang ontstaan waarbij het ene museum ongemerkt in het andere overgaat.

De stadstocht eindigt op de Markt. Hier zie je het stadhuis dat eigenlijk uit drie middeleeuwse panden bestaat, ‘De Moriaan’, het oudste bakstenen huis van Nederland en het standbeeld van de wereldberoemde Bossche schilder Jeroen Bosch! Hij werd rond 1450 geboren en hier rijpten zijn grote thema’s verleiding, zonde en rekenschap. Aan de Bossche Markt maakte Jheronimus zijn unieke schilderijen en tekeningen en wist hij het middeleeuwse leven te verbeelden in werken vol symboliek, fantasieën en raadsels.

Met Rembrandt, Van Gogh en Vermeer is Bosch één van de meest invloedrijke Nederlandse meesters ooit. Bosch was een visionair en is een tijdloos icoon: zijn zonderlinge beeldtaal en onnavolgbare visoenen werden wereldwijd begrepen en gewaardeerd. In het Jheronimus Bosch Art Center hangt een unieke collectie van de Bossche schilder. Reproducties weliswaar, maar op ware grootte en als originelen ingelijst.

Startpunt:

Centraal Station

Eindpunt:

Grote Markt

Tijdsduur:

Circa 1,5 uur (excl. vragen & opdrachten)

Aandachtspunten:

Uiteraard kunnen jullie de tocht onderbreken met een lekker drankje of hapje. Ook een bezoek aan een museum, kerk of andere bezienswaardigheid is uiteraard mogelijk.

In de handleiding staat nog veel meer informatie en tips wat er allemaal te doen is in Den Bosch.

Evenementen:

Playful Arts Festival
Vlam in de Pijp Foodfestival
Effectfestival
Korte Put proeft de Zomer
Food Truck Festival Trek
Theaterfestival Boulevard
Kings of Colors Festival
Jeroen Bosch Dweilfestival
Muziek op de Binnendieze
Bourgondisch ‘s Hertogenbosch
Hippen Happen Festival
Oktoberfest Den Bosch
Datafood
Wielerpassie Festival
November Music

Prijs:

Een digitaal pakket kost slechts Euro 12,95 (incl. BTW) en kun je via het bestelformulier bestellen.

N.B. Deze pakketten zijn standaard. Voor een op-maat-gemaakt pakket voor groepen verwijzen wij u naar onze website: www.viefsevents.nl