Dat jongensdromen soms werkelijkheid worden, blijkt uit de realisatie van Brouwerij de Beyerd. Hiermee herstelt De Beyerd in 2004 een stukje verloren Bredase traditie. Waar in 1628 aan de Boschstraat brouwerij ‘De Drie Hoefijzers’ werd opgericht, is een kleine 400 jaar later het brouwers-ambacht terug in de straat. ‘Drie Hoefijzers Klassiek’ is dan ook het eerste bier dat hier volgens origineel recept gebrouwen wordt. Naast het Drie Hoefijzers brouwt de Beyerd ook verschillende bieren volgens eigen recept.

De koperen brouwketels en open gistkuipen geven zowel de brouwerij als het hiermee verbonden restaurant een bijzonder nostalgische sfeer. Achter de brouwzaal ligt de lagerkelder die aanzienlijk moderner aandoet.

Sinds 1992 wordt er serieus gekookt in de Beyerd. In het begin voorzichtig de bierkeuken aftastend, maar op dit moment is BIER ook in het restaurant de rode draad. Alle gerechten zijn met bier bereid of hebben iets met bier en/of een brouwerij te maken.

In het restaurant zit je werkelijk midden in de brouwerij, en waar smaakt een biertje lekkerder dan naast de koperen ketel waarin het is gebrouwen?Bier bij de maaltijd kan zeker zo spannend zijn als een gepast glas wijn. De aantrekkingskracht van bier is dat de smaakvariatie bijna oneindig is, de tradities rijk en de benamingen creatief.

Laat je bij bij de Beyerd dus eens verrassen met een zorgvuldig gekozen glas bier bij de maaltijd. Het huisbier van de Beyerd is `Drie Hoefijzers Klassiek´ en wordt volgens een origineel recept van de voormalig gelijknamige Bredase Brouwerij gebrouwen. Het is een donker-blond bier met een fruitig aroma, een zachte frisse smaak en een licht bittertje.  Naast dit huisbier hebben ze uiteraard nog veel meer mooie bieren…
Op dit moment serveert de Beyerd zo’n 125 verschillende bierspecialiteiten van de fles en 14 van het vat, waarvan 5 uit eigen brouwerij.

Contactgegevens:
Café, Restaurant en Brouwerij de Beyerd
Boschstraat 26
4811GH Breda
Tel: 076 5214265
info@beyerd.nl
Naar de website

Openingstijden:
Maandag 10-01u.
Dinsdag 10-01u.
Woensdag gesloten
Donderdag 10-01u.
Vrijdag 10-02u.
Zaterdag 12-02u.
Zondag 10-01u.