1. Hoeveel kost een stadstocht?
  Elke stadstocht kost Euro 12,95 (incl. BTW).
 2. Hoe koop ik de stadstocht?
  Je kunt de stadstocht via het bestelformulier op de website bestellen. Na betaling kun je de PDF-bestanden downloaden.
 3. Uit hoeveel pagina’s bestaat een boekje?
  Een boekje bestaat uit circa 60 pagina’s (A4 formaat) in kleur. Naast de routebeschrijving met foto’s, informatie en vragen zit er ook nog een handleiding bij met uitleg en allerhande informatie en tips over parkeren, bezienswaardigheden, musea, etc. Je kunt zelf kiezen of je het boekje in kleur of zwart-wit wilt uitprinten. Voor het beste resultaat adviseren wij de boekjes in kleur uit te printen.
 4. Hoe lang duurt een stadstocht?
  Gemiddeld ben je zo’n 2 uur aan het wandelen. Met het lezen van de informatie, het beantwoorden van de vragen en het speuren naar de zoekfoto’s zul je waarschijnlijk nog 1 uur bezig zijn. Het leukst is er om er gewoon een hele dag (of weekend) voor uit trekken, zodat je de tocht kunt combineren met een bezoek aan een museum, een rondvaart, het bezoeken van leuke winkeltjes, een kopje koffie met een heerlijk stuk gebak…
 5. Heb ik naast het boekje nog iets anders nodig?
  Alleen een pen voor het opschrijven van de antwoorden.
 6. Voor wie is de stadstocht geschikt?
  De stadstocht is geschikt voor jong en oud. De vragen zijn in principe gemaakt voor volwassenen, maar de zoekfoto’s zijn zowel voor kinderen als volwassenen leuk om te doen.
 7. Is de stadstocht ook geschikt voor kinderwagens of rolstoelgebruikers?
  In principe zijn de meeste tochten kinderwagen- en rolstoelvriendelijk. Mocht het voorkomen dat je ergens een trap op moet, dan is er vaak ook een andere weg mogelijk. Dit staat dan aangegeven in de route.
 8. Is de stadstocht ook geschikt voor groepen?
  De tocht is vooral gericht op mensen die met zijn tweetjes of met het gezin een stad willen bezoeken. Uiteraard kun je ook met een groepje vrienden, familie of collega’s gebruik maken van deze stadstocht. Wil je echter een op-maat-gemaakte stadstocht voor meerdere groepen met allerhande vragen en opdrachten dan adviseren wij de op-maat-gemaakte tochten van City Xplore.
 9. Hoe kan ik mijn antwoorden op de vragen controleren?
  In de mail die je ontvangt na aankoop van de stadstocht zit ook een pdf-bestand met de juiste antwoorden.